Semestertider vecka 26-29

2024-06-02

Försäljningen av B4, BF4 och BF7 vagnarna behöver en rejäl skjuts.

Har du möjlighet så passa på att ta del av en mycket välgjord vagn. Besök eller beställ en vagn från din hobbybutik och var med och bidra till att fler svenska modeller kan tillverkas.

Dessa vagnar kan köpas med både AC och DC hjul från fabrik.


Tidigare skrev vi om att etiketterna på BF7 vagnarna blev fel och nya skulle tillverkas. Tyvärr har detta dragit ut på tiden och jag ser inte längre någon anledning till att gå vidare med detta. I klartext så är vagnen korrekt märkt men etiketterna blev fel och inga nya etiketter kommer tillhandahållas.

Även på tidigare vagnar har etiketter blivit fel. Det kan du läsa om vid respektive vagn.


Mvh Rickard
2024-04-20

Efter en kanonstart på 2024 med de nya B4 vagnarna har nu all försäljning av HNoll produkter avstannat helt. 

HNoll kommer en provperiod prova Tradera för att nå ut till fler kunder som inte hittat HNoll´s produkter ännu. Kunder som redan känner till HNoll hänvisas till de återförsäljare som gör ett kanonjobb som lagerhåller samtliga produkter från HNoll.


Blue-X och Specialvagnarna kommer tillverkas under sommaren och bör dyka upp tidig höst. Upplagan Blue-X-vagnar är nästan halverad för att anpassas till rådande försäljningsvolymer. 


Det finns inga påbörjade eller klara verktyg för andra vagnstyper i 80-talsserien och HNoll kommer inte påbörja några fler 80-talsvagnar under 2024. 

Det finns dock ett annat färdigt vagnsprojekt där verktygstillverkning kommer påbörjas inom de närmsta veckorna. Mer om detta när vi närmar oss tillverkning/varuprover.


När intäkterna för försäljning under 2024 är redovisade kanske det finns utrymme att påbörja tillverkning av X12 motorvagnarna.

I skrivande stund finns det 2772 HNoll vagnar i olika utföranden i lager. Serien B4/BF4/BF7 vagnar som släpptes i februari 2024 har ännu inte återbetalat sin investeringskostnad vilket gör att HNoll måste bromsa utgifterna för tillfället.


Passa på att kika på passagerarvagnarna A7/A8/B7 med ASEA-boggi från HNoll. Dessa vagnar har ""aldrig"" serietillverkats förut.

Korrekt fönsterplacering, rätt underrede,  rätt fönsterstorlek på dörrar samt många fina detaljer såsom tvärgående rillor på taket, växlarfotsteg samt riktigt snyggt målad inredning är lite av det som dessa vagnar erbjuder.


Mvh Rickard
2024-02-15

B4 vagnarna samt passagerarvagnar i blå generation 2 har nu ankommit lager i Göteborg.

Vagnarna börjar skickas ut under fredagen och återupptas på måndagen.

Vi har inte fått in beställningar från alla återförsäljare ännu men kommer skicka till dem när underlag för detta finns.


Mvh Rickard

2023-11-26

Hemkommen sen lördagskväll från Hjulmarknaden och kan inte annat säga än att det "inte" gick som förväntat.

Det råder inget tvivel om att vi alla har det tufft ekonomiskt vilket syntes på besökarantalet och köpkraften.

16 kunder lämnade marknaden med totalt 34 vagnar från HNoll. Jag tackar dessa kunder och hoppas de får stor glädje av de fynd de gjort denna lördag. 


Utöver försäljning så dök såklart frågor om framtida modeller upp. När kommer resterande 80-talsvagnarna? När kommer Ma loken? När kommer Motorvagnarna? Jag har varit tydlig/informativ till er kunder och tänker fortsätta informera om hur framtiden fortlöper.


Maximal otur med Corona med de konsekvenser det inneburit på alla plan har försenat HNoll´s produktion i så stor grad att det blivit problematiskt. När försäljningen är som viktigast har Sverige och vårt samhälle hamnat i ett svår ekonomisk situation. Som jag skrivit tidigare är det fokus på att få ut de modeller som har färdiga verktyg på marknaden, och först när dessa modeller finns i butik kan HNoll påbörja nya modeller. I klartext innebär det att det kan dröja länge innan vi ser nya aviserade produkter från HNoll. 3-10år är inte alls omöjligt med den situation som råder.


Mvh Rickard